úterý 14. února 2006

Jízda Sucre - La Paz II.

Kolem šesté hodiny ranní svítá, tak od té doby čučím ven, ale dlouhou nic extra zajímavého nevidím. Altiplanská step kam až oko dohlédne. Pak se začínají ukazovat hory mohutného pohoří jménem Královská kordilera. Ze začátku mě to docela připomíná Tatry, když člověk jede podtatranskou kotlinou. Akorát jsou ty výšky trošku někde jinde. Altiplano má +- těch 4000 metrů a hory do 6400m.
Projíždíme El Altem (4 082m), což byla původně chudinská čtvrť nad La Pazem, ale teď se dost rozrůstá a už se z něho stává samostatné město, prý nejrychleji se rozrůstající v Jižní Americe. Místy je to tu dost velký humus, ale na brazilsky favely to stale nemá. Někde už jsou i hezčí budovy postavené na zlikvidovaných slumech. Z ničeho nic se nám otevřel naprosto
mega pohled do toho La Pazského kotle, obklopeným zasněženými 6-tisícovkami s dominantní Illamani (6 439m), což je vlastně osamocený pěti vrcholový masiv a zároveň druhá nejvyšší hora Bolívie. Fakt paráda na druhou. Celé toto obrovské údolí je obestaveno domečky, úplně do posledního místa. Docela dlouho sjíždíme na autobusák, kde po 14,5 hodinách cesty vystupujeme.

Žádné komentáře: