sobota 4. února 2006

Iguazú - Cesta k Ďáblovu chřtánu

Zpáteční cesta k věži je už docela síla, jednak nám dochází voda, protože spotřeba je vysoce nad očekávání, ale i únava je již docela velká. Zvlášť při výstupu u přívozu je vidět na většině turistů, že toho mají opravdu dost. Zjišťuji, že mám pěkně spálený krk a obličej, tak se začínám mazat, ale už takzvaně pět minut po dvanácté.
Zastavujeme u bufáče na občerstvení, ale já si tam kupuji pouze půl litrovku vody, za nehorázný obolus. Ostatní si kupují i nějaké bagetky též dosti drahé. Přibíhají nosálové a loudí, tak vidíme na volno další exotické zvířata. Pak se už vydáváme na mezistanici vláčku. Jsou tu docela davy lidí, tak jsme rádi, že si vůbec sedáme. Jede se nějakou minutu a cesta podél kolejí nevypadá moc atraktivně, takže tenhle úsek se asi nevyplatí jít po svých a hlavně na to už ani není chuť.
Přijíždíme na konečnou a odtud se vydáváme po lávkách nad řekou k Ďáblovu chřtánu. Jde se docela dlouho a přechází se celkově šest ostrůvků. Řeka je v těchto místech neuvěřitelně široká, rozlévá se tady do obrovské podkovy a středem je právě Ďáblův chřtán.

Žádné komentáře: