neděle 5. února 2006

Jízda Clorinda - Formosa - Resistencia

Tohle příhraničí nás vůbec docela překvapilo. Měli jsme představu, že Argentina patří v Jižní Americe mezi nejvyspělejší. Ale tady to tak nevypadá. Všude jen takové nuzné chajdalupky.
Krajina se též jakoby kouzelným proutkem změnila. Jedeme nekonečnou rovinou porostlou trávou a jakoby náhodně roztroušenými palmami. Sem tam nějaký statek s dobytkem. Tak takhle nějak si představuji savanu. Je to sice pro Evropana neznámý typ krajiny, ale po několika desítek kilometrů je to již docela monotonií. Přece jen to na nějaké horské scenérie nemá. Míjíme vojenská stanoviště a na jednom je dokonce prohlídka busu, všechna bagáž musí ven. Vojáci žádný kontraband z Paraguaje nenašly, tak frčíme dál.
Přijíždíme do většího města Formosa a tam si Godoy vylepšuje svoji notně pošramocenou reputaci. Přistavil nám tam bus nejvyšší třídy. Tak to byla hned jiná jízda. Klimoš funguje a sedačky se nechají sklopit téměř kolmo. Pohodlíčko téměř jako v posteli. Myslím, že se mu tenhle spoj moc nevyplatil, ve Formose, totiž téměř všichni vystoupili. Po chvilce už padá tma a my s přibývajícími hodinami se čím dál víc obáváme, že už dnes dál nic nepojede. No uvidí se, jak to s transitem přes Argentinu dopadne.

Žádné komentáře: