úterý 7. února 2006

Cesta do San Salvador de Jujuy (1 250m)

Vyjíždíme nad Saltu a kolem jsou avizované zelené kopce. Ne že by tu bylo ošklivo, ale je to zatím nejmíň zajímavá krajina kudy jsme doposavad jeli. Jak někde u nás ve Střední Evropě. Očekávám, že už brzo budeme stoupat a kolem nás se objevovat nějaké vyšší vršky, ale zdá se mě, že spíš klesáme.
Nakonec zmizí i ty zelený kopce a jedeme po pěkný placce. Protýká tu životodárná řeka a všude okolo zemědělci něco pěstují. Na první zastávce, v jednom menším městečku, se rozhoduji, že taky nafotím nějaké scénky se života v Severní Argentině. Tak cvákám přes okýnko různá nízká staveníčka, obchůdky a obstarožní náklaďáky. Lidé tu zevlují po ulicích a vůbec tu život plyne asi dost pomalu.
Po dvou a půl hodinách přijíždíme do San Salvador de Jujuy a první třetinu této cesty na hranice máme za sebou. Jujuy se vyslovuje pěkně chuchuj :-) a leží ve výšce 1 250 metrů, takže jsme nevystoupali prakticky nic. Panuje tu docela ruch a lidi jsou zde už téměř všichni indiánského původu. Jinak tu prý nic k vidění není.









Žádné komentáře: