Večer zase vyrážíme do města. Kupujeme kokosové ořechy a další mlsy, zvlášť v krámcích kde z hromad ovoce dělají výborné shakeky. Nacházíme veliké náměstí, kde je plno dražších restaurací pro turisty, tak se do jedné necháme zlanařit. Na lístku mají i smažené bambusové červy, tak to musím okoštovat. Má to být vyhlášená specialita. Pro začátek radši objednávám „malou – dětskou“ porci a jsem zvědavý jak to bude na talíři vypadat. Je jich nakonec docela hromada, asi stovka a mají tak 3cm do délky. Nevypadá to tedy moc sympaticky, ale jdu do toho. Napíchnout na vidličku, zavřít oči a šup do pusy. Jsem zklamaný, protože to vypadá nejen nechutně, ale ani mě to nešmakuje. Musím hodně přilít chilli omáčky, abych dal alespoň půlku a vše notně zapíjím drahým Chang Beerem za 90B (48Kč). Naďa si nakonec dodá odvahy a taky jednoho slupne. Po zbytek večera se dohadujeme zda se to počítá, když ho nerozkousala, ale rovnou spolkla :-). Naštěstí alespoň ostatní chody jsou poživatelné. Celkově nás tu 4 chody a pivko dohromady přišlo na 400B (210Kč), takže příště dáme zase nějaký bufáč.
Sice zatím cestujeme teprve šest dnů a zítra pokračujeme zase dál, ale už bych pro větší pohodu rozšířil itinerář o další dva dny. Národní park fakt chtěl o den víc a na severu města je krásný chrám Doi Suthep, který taky nestíháme.
neděle 10. února 2008
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat