úterý 12. února 2008

Den 8, Večer v Mae Salong

Dokumentuji klasické vesnické stavení na kraji Mae Salongu v podobě nízké ratejny, ve kterém, podle výzdoby, nejspíš žijí Číňané. Jsme vyprahlý jak Sahara tak zasedáváme hned do první restyky, na kterou narážíme. Objednávám pivečka a pak místní specialitu – kouřovou kachnu. Ta je sice dobrá, ale likviduji si o ni jednu plombu, tak doufám že ten zub nějak nezačne zlobit, přeci jen máme být v Asii ještě skoro 60 dnů. Děláme zde docela útratu, takže s takovou se na očekávaných 400Kč za den v Asii nedostanu. Rozšafná nálada mě neopouští, tak ve vedlejším obchodě kupuji dort a když přicházíme k nám na
apartmán, tak se mě Číňan ptá zda nemám narozky. Kupuji tedy od něj ještě jedno pivko, abych ty imaginární narozeniny oslavil. Dort chutná jak naše bábovka, takže tu máme i takovou malou vzpomínku na Čechy. Sice máme venku ten stoleček a židličky, ale jsme zalezlý ve vnitř, protože se moskyti soumrakem docela zaktivizovaly. Podle GPS jsme v nějakých tisíci metrech nad mořem, tak by tu snad přes noc nemusel být takový pařák. Dnešek měl být odpočinkový, ale nakonec se to klasicky zvrhlo a dokonce máme proti itineráři den náskok.
Vyrážím ještě na netík poslat nějakou zprávu. Naděnka se prý bude mezi tím desinfikovat vodkou :-). Sedím u kompíku a pán domácí mě gratis dolévá místní výborný čaj. Prostě pohodička. Vracím se snad až po hodině a Naďa mezitím docela pohnula s desinfekcí, tak je trošku v ráži :-)

Žádné komentáře: