neděle 24. února 2008

Den 20, Qiao Tou (1 870m)

Tak jsme po dlouhé době klesli pod 2 tisíce metrů nad mořem, alespoň by tu mohlo být tím pádem větší teplo. Městečko je nečekaně dost velká díra, čekali jsme tak trochu víc. Dělá nám docela problém najít nějaký hotel. Nakonec přeci jen jeden nacházíme za 70Y (172 Kč) za pokoj, kde je dokonce i klimoška. Tak si večer zatopíme.
Vyrážíme na výletík zpět k soutoku řek. Po cestě kupujeme naši oblíbenou specialitu výborné opečené brambory posypané notnou vrstvou chilli. Ukazuje se, že jít po hlavní silnici je docela opruz, provoz je docela hustý. Dostává nás týpek,
který si potřebuje odskočit. Parkuje samozřejmě uprostřed silnice! Samozřejmě způsobuje menší kalamitu, ale je mu to putna. Jsou to tady fakt magoři, jeden jako druhý. Chvíli se pokoušíme jít korytem, ale nejde to, takže návrat na státovku. Míjíme taky kutloch bezdomovce, který vypadá jak hejkal z pohádek. Z řeky se těží naplavené kameny, tak alespoň víme odkud pocházejí ty hromady šutrů, co jsme měli před chvílí na silnici. Asi po dvou km jsme zpět u soutoku a můžeme se znovu kochat pohledy na hory. Akorát se mezitím docela nahrnuly mraky. Přes kameny a prach
dělám krasojízdu k řece, musím si v Jang-c'-ťiangu alespoň osvěžit ruce.
Nic jiného nám nezbývá, než se vrátit stejnou cestou. Ještě okukujeme boudu u vstupu do soutěsky. Vstupné je 50Y (123Kč), na což už bohužel nemáme prachy, tak se tam budeme muset zase zítra nějak proplížit.
Večer vyrážíme na véču, nemají tu jídelák, tak vysílám Naďu, ať to s paní domluví v kuchyni. Výsledkem je však bohužel rýže se zeleninou, ale lepší než nic. Sice spíme v takovémhle zapadákově, ale mají tu největší net, co jsme zatím v Číně viděli a dokonce i funkční :-). Večer obligátní pivko, nějaké místní značky, které bohužel patří k těm slabším. Každopádně dnešek patřil k dalším super dnům na naší cestě.

Žádné komentáře: