středa 26. března 2008

Den 51, Penang - Vecer

Malajska strana naprosto OK, nepotrebujeme zadny vizum a pobyt je tu povolen dokonce na 90dni, coz je docela nevidany. Neni tu vsak zadna smenarna, takze jsme avedavy jak to vecer bude s placenim hotelu a tak.
Zmena oproti Thajsku je videt hned na prvnim kroku, najizdime na dalnici evropskych parametru, baracky okolo jak satelity u Prahy. Prvnim dojmem na me Malajsie pusobi jak Evropa umistena do tropu. Po setmeni se zda cesta uz nekonecna a to nas ceka jeste pres sto kilometru do Butterworthu. Odtud uz jen prejizdime dlouhatanskym mostem na ostrov Penang na kterym je rada nasvicenych mrakodrapu. N toto panorama komentuje ne prilis optimisticky "tak tady jsme ztraceny" :-). Jedeme jeste pres pul mesta abychom vylozili dva studaky az pred univerzitu a pak konecne je i nase konecna. Stavime v ulici plnou guesthousu. Prvni je predrazeny ale ve druhym dedula v podobe stareho shaolina nabizi ubytko za 50Kc na osobu a penize chce az zitra, tak se nam zase ulevilo. Pokoj je tedy hodne ubikacni s papirovymi stenami, ale neva. Nachazime jeste jednoho solichare, ktery nam smeni 5 dolaru, tak muzeme okostovat i plody co nabizi malajska ulice. Na nasem bulvaru pobiha i spousta prostitutek lovicich zapadni turisty, tak to jsem v islamsky zemi, kde je kazda druha zahalena opravdu necekal.
Noc vypada ze moc OK nebude, protoze pod povlecenim je igelit, ktery hnusne susti, kdyz se clovek pohne a celkove je tu hrozny rambajz.

Žádné komentáře: