sobota 18. září 2010

D74 - Viktorinino jezero (Bukoba)

Cekali jsme ze tradicni patecni diskotekovy rej bude o neco vic mohutnejsi, takze duneni se ozyvalo az ze znacne dalky a dovolilo v klidu spat - po 4nas vsak zbudila nejaka rvacka na ulici. Rano sme na bus standu moc neuspeli a tak nas motorkari odvezli k taxikarum kde sme za slusnou cenu domluvili odvoz az na hranice, ktera je dost rusna se spoustou nakladaku.
docela me uz nudi stale vyplnovat karticky ktere nikdo stejne nechce tak jsem na tanzanske strane napsal do kolonky povolani zevloun :-) a samozrejme pan celnik ktery se ocividne dost nudil poprve v historii meho cestovani to zacal studovat a hned se ptal what is zevloun :-) tak jsem z toho udelal computer analyst :-) hrebem vsak bylo kdyz se zeptal Jirky - what is your job a on odpovedel - I am zevloun too :-)
U smeckaru menime jen 20USD abysme se dostali do Bukoby, protoze jejich kurzy nejsou moc gute. Tanzanie nas vita castecne vypalenou krajinou a destem, navic se mackame v marsutce totalne nabite lidmi a pytli vseho mozneho. Pan s kanystrem benga nam navic trosku smrdi pod nos. Po case mijime Kageru, pritok viktorinina jezera a zaroven nejdelsi zdrojnice Nilu. Tesne pred cilem projizdime pres male pohoricko a uz za slusnejsiho pocasi prijizdime do Bukoby. Na busaku nas mile prekvapuji ze zitra brzo jede bus primo az do Arushi ale jak dlouho to pry zavysi na stavu silnice pry den nebo dva :-) tak sme samy zvedavy, ale kili snad bez problemu podle planu stihneme. Ubytovavame se ve slusnem hotylku s velkou pivnici, tak asi vecer skocime na pivko kilimanjaro, Safari nebo Serengeti :-)
Vychazime na maly pruzkum mesta a po vlemi dobe i lhece oprasujeme Nemcinu, to kdyz se bavime s jednim starsym dedou ktery jeste pamatuje kolonialisty z Nemecka. Po navsteve buface kde poprve dostavama hranolky primo zadelane do amolety frcime k Viktorinine jezeru.
To vypada moc pekne - jak more, na konec nedohlednu, navic voda vypada dost ciste, tak nas to laka ke koupacce, ale nakonec tam narozdil od kluku nelezu, nemam sebou totiz pruvodce kde bych si overil ze tu neni tolik popularni bilharzie. Nakonec sem rad ze sem tma nelez, protoze to tu ma byt na dost castech pobrezi zamoreny. Ted sem jeste zasel za friserem na zastrihnuti hrivy a uz nas ceka jen zewling pred tim zitrejsim prejezdem

Žádné komentáře: