pátek 10. září 2010

D66 - Masai Mara

Noc ve stanu byla super, naprosty klid, tak se nechce tak casne vubec vstavat. Po snidani uz startujeme nas safari vuz a jede jen pul km k brane parku. Sme docela nateseny co dnes uvidime a jestli to bude srovnatelny se vcerejskem u jezera Nakuru.
Cela Masai Mara je lehce zvlnita krajina v tuto chvili docela vyprahla. Travicka pekne zluta. Prvni zajimava zastavka je u mrtvoly pakone kterou trhaji supove a dva zucastneni druhy se docela postuchuji. Safari auta zatim docela rozprostrena jsou najednou seskupeny takze asi nejaka zajimavost tak se tam taky vsichni sjizdeji. A je to tak - rodinka lvu tu rozporcovala zebru. Po chvili odchazeji kralove tvorstva a nechavaji lvicata dojist zbytky. Ty docela dlouho zapasi se zebri nohou. Po vynadivani krizujeme park dale a vidime stada zeber, pakonu, gazel - pak i nejaky tvory navic co jsme vcera nevideli - buvolce modreho, obrovske antilopy losi. Taky vetsi pocet pstrosu. Zazitkem je potkani obrovskeho migrujiciho stada pakonu o poctu nekolik tisic kusu. Stale nam vsak chybi sloni. Uz se vracime a Stanley rika ze zvirata uz sou zalezly kdyz tu najednou vydime obrovskou skupinu slonu o poctu asi 55kusu jak si to bezi krajinou. Tak je taky chvili nahanime. Pak uz jen par ziraf a nazdar ;-) super, ale ten pul den byl tak akorat. 3dny tu krizovat jak dela spousta lidi by bylo asi dost unavne...
Stanlejovi se zda ze neco skripe v aute, tak razime do prilehleho prasneho mestecka za opravarem ktery rozdela celou predni napravu tak mame dost casu na zewling a foceni okoli. Nakonec se dostaneme do krizku s fejkovym masajem ktery chce za guiding mestem nejaky obolus. Tak mu nakonec dam medvidky v mini baleni a rikam mu ze sou v hodnote 50silingu, tak chvili premysli a pak pozaduje 50 silinku misto medvidku :-) nic nedostava tak odchazi. Pak se dame do reci s pravym masajem, kterym nam vypravy i neco o jejich zivote. Manzelka stoji cca 10 malych kravek v prepoctu asi za 25tis...ale tu prvni plati rodice :-) na dalsi si uz musi usetrit sam a max je pry 8 :-). Jinak je pry ted dobre obdobi je tu spoustu pakonu tak lvi neutoci na kravky
Po oprave frcime zpet a zas si prohlizime masajske vesnicky a tyhle zajime honaky s ostepy ci holemi v rukou. Patricne rozklepany dorazime do Naroku, kde se loucime ze Stanleyem. Jeste nam dohodi vozitko do Kisi. Zas tu chodi panove s CD a zpivaji nam song jambo jambo tak litujeme ze to nakonec nekupujeme protoze nam docela utkvi v pameti.
Po chvili opustime vyprahle plane mari a stoupame do vlhkych kopecku kde postupne pribyvaji cajove plantaze. Zmena az neuveritelna. V Kisi podle LP nema nic byt ale je tam tedy super zivot tak se musime docela prosirat lidmi co nas zdravi a ruzne se bavi. Bydlime v pofidernim hotylku v obrovske stavbe kus od busaku. Taky tu maji night club coz nas ma varovat zvlast kdyz je patek.

Žádné komentáře: