neděle 12. září 2010

D68 - Prejezd do Fort Portalu

Noc byla oproti patecni diskotekove velmi klidna a v 7 se vubec nechtelo vstavat. Ve chvilce sme prosli centrum Kampaly, kde v podstate nic moc zajimaveho neni. Nejaky cas jsme ztravili v peknem ovoco-zeleninovem marketu kde se k nam pridal clovicek tvrdici ze je "market guide" :-) nakonec se obchodnici zas malem porvali kvuli tomu kde si koupime ananas....
Pred hotelem najimame motorkare a nechavame se odvezt na busak, kde se strhava s prehledem nejvetsi bitva pohunku o nase 4 duse - nakonec davame prednost jednem pred armadou v zelenych habitech coz pohunci hodnoti obrovskym potleskem. Ukazuje se ze to byla chyba. Zelenaci odchytavaji daleko vic lidi a do hodky jejich bus odjizdi a nam se pak chodi vysmivat. Nakonec trcime pres dve hodiny nez se vydavame na cestu ve stejny cas s dalsim busem zelenaku.
Po te co se vymotame z Kampaly a hlavne s dlouheho useku stavby silnice kde je kazdych 50 metru nechutny retarder slape nas ridic na pedal a 320km do Fort Portalu davame za 5 hodin. Krajina kolem silnice je takova opustenejsi, druhotny les s chatrcema a pokusne projekty zalesneni jehlicnany. Pred Portalem pribyvaji obrovske cajove plantaze. Docela bylo celou dobu na co koukat. Hotylek mame trosku tejfnejsi, poprve bez vlastniho zachudku ale pani nas alespon ujistila ze je u nich bezpecne ze maji zbrane :-) coz je asi pravda protoze pred kazdym dulezitejsim barakem jsou panove s kverama - holt Democratic Republic of Congo je uz za humny.
Dneskem skoncil konecne presunove obodobi a od zitrka zacneme zase vymetavat narodni parky.

Žádné komentáře: