čtvrtek 9. září 2010

D65 - NP Lake Nakuru

Steven prirazi na cas, coz nas tesi, kdyz musime vstavat brzicko. Frcime trosku nuznejsima ctvrtemi k jezeru kde nam cekani na vyrizeni listku zpestruje stado antilop. Pak uz vyrazime vstrici prvnimu safari.
Hned u brany blbne rozsahla rodina pavianu a pak uz nas ceka flamingo point, kde je fakt strasne ptactva - samozrejme hlavne plamenaci, ale i marabuove a pelikani. O kus dal stado ziraf, v dali buvolove - proste pekny zacatek. Dal mijime spoustu gazel, buvoly zblizka. Dal jedeme na na vyhlidku na jezero, kde jsou moji neoblibeni damani a dalsi paviani. Tady sme docela dlouho tak si tu opici rodinku muzeme pekne prohlidnout. Anglan co jel s nami je trosku amater a otvira si tam nejaky pytlik s orisky cehoz vyuziva pavian utokem ze zadu a nasilnym prevzetim - anglan je z toho dost vyjukany a jeho kamos se me pta zda to bylo funny tak potvrzuju ze very :-)
Na louce v pulce jezera je asi nejvetsi sroceni druhu - zirafy, pstrosi, prasata bradavicnaty a hlavne nosorozci - ty sou tady vyhlaseny. Proste parada. V jezere jeste objevujeme osamocenyho hrocha ktery tu pry nema co delat, protoze jezero je alkalicky za oni maji radi slusnejsi vodu nez tenhle pelikani patok.
Pak uz frcime po druhe strane zpet do mesta kde davame objed v luxusni restice kde jsou jen samy obchodnici, ale vari tu dobre. Pak uz nas ceka dlouhy presun k Masai Mare. Podle mapy bych rekl ze pojedeme jinudy ale Steven vybira delsi ale holt po asfaltu cestu az kolem sopky Longonot - Odtama vyjizdime dlouhy kopec do zemedelske oblasti a kousek za pasems tojime. Je tu hafo deti, tak rozdavame bombony a strhava se mala bitka - male deti sou samozrejme obrany o vse.
Kousek za Narokem odbocujeme s pekne asfaltky a vjizidme na super posetou dirami takze je to slalom a pak castecna jizda po hline v pangejtu. I tohle po chvili konci a jede se po prasne se silnyma pricnima prahama kde clovek premysli zda mu to nevymlati mozek z tela...postupne pribyvaji masajove vodici sva stada, nekteri maji jeste tradicni ostepy. super jsou jejich vesnice s opevnenymi ohradami pro dobytek. Jak z cestopisnych romanu. Do kempu k Mare dojizdime uz za tmy a stan je fakt gut - dve luzka a koupelna, navic dobra veca. Tak sme zvedavy jak se nam zitra zadari na safari...

Žádné komentáře: