úterý 30. listopadu 2010

D114 - Maraton na konec sveta 2 - Smer Doha

Asi v pul druhy jsme konecne v Barce. Prvnich 1400km za mnou. Misto ceskych -4 a snezeni je tu 8 nad nulou a destik - tak envim co je lepsi :-). Haly jsou nasviceny jen na pul plynu a mimo je tu jen par dalsich nestastniku. Zkousim zalomit na nepohodlny sedacce a musim konstatovat ze bezdaci nemaji fakt lehky zivot a ze pred noclehem se musi trosku upravit etanolem aby se jim usinalo na lavicce :-) Nejak do seste tak nejak mrzce pospavam a pak uz pribyvaji lidi a hluk, tak to tu pomalu obchazim a zjistuju ze v transitu si palubenku nesezenu, tak jdu ven, kde jeste chvili preslapuju s jednim Argentincem cekat nez se nekdo dokodrca - on umi anglicky little ja spanelsky poco - tak si docela rozumime :-). prekvapi me jedna vec ze po me jeste chteji videt kreditni kartu se kterou sem to bookoval, tak sem docela rad ze ji mam u sebe :-) Overuji si bagl a pry je taky tu - pocitam ze v letistnim sklepe mel asi o fous lepsi nocleh nez ja :-). Objevuju mekace kde je cheesburger za 1E coz je v porovnani s vodou 0,5l co je v okolnich obchudcich za 1,6E docela nepochopitelny.
Sedam do letadla a jake prekvapeni pres misto mam toho Argentince. Nas spolek doplnuje hrozne ukecana, ale moc pekna letuska, ktera leti do Doha do prace. Z Barcy odlitame taky se zpozdenim. Letime vetsinu casu pres Stredozemni more, takze neni moc na co koukat - jedina pevnina je Kalabrie s uz taky zasnezenyma Apeninama a pak Peloponesos. Za tmy uz letime nad Saudama. Po ceste zas vyborny catering a pivecko, vinecko. Letuska dava wizoura tak je jeste ukecanejsi.
A uz sme v Doha, tak mam lehce blbou naladu ze me ceka druha noc na letisti a tentokrat asi 12hodin, Vsichni co miri taky do Jizni Ameriky vsak kraci k prepazce booked hotel a tam, na rozdil od infa na netu, uz je pro me pripraveny voucher na 4* hotel s plnou penzi a navic nemusim platit viza 30USD jak ostatni kteri tu maji stopover. Fakt se me neuveritelna zlepsila nalada. Hotel je jen kousek od letiste a je fakt super. Mam obrovske apartma o velikosti bytu 2+1 - obyvak, vybavenou kuchyn. Telo veli si dat veceri a zalehnout, (ne)rozum zas to vyuzit a vyrazit na prohlidku Doha - sem bych asi na vylet nejel - takze v recepci dostavam mapu - vsichni se divi ze nechci taxi ale chci si trosku protahnout telo.
No je to fakt dalka do centra - zkraje jdu novostavbama bez jakekoliv atmosfery kde me akorat prekvapuji vsudypritomne kocky radicich v kontejnerech. Pak asi kilak podel dalnice a uz sem konecne u nabrezi. Za svitu lamp tu rybari prodavaji sve ulovky, maji kupy krabu a ruznych ryb, docela pekna podivana. Pak uz je monumentalni budova muzea islamskych umeni a pres silnici krasna stavba s obrovskou vezi tak na pul minaretovou. Pres zatoku je asi nejheci pohled - mrakodrapove downtown. Vsude jsou bezci a jiny sportovci - pohled na tlustosku v muslimskem habitu pokousejici se behat je docela usmevny. Chytne me blby napad dojit az k mrakodrapum coz se ukazeje jako obrovska dalka. Z blizka navic nejsou tak dobry jak z dalky protoze je toho jeste dost ve vystavbe. Rikam si ze jsem to mohl otocit tak o pul hodiny chuze driv, zvlast kdyz uz je docela pozde. Po ceste jsou pro bezce 100metrovniky tak si podle hodinek odmeruji ze jdu snad na sekundu presne 6km/h. Celkove sem nadupal 14km a na hotel pricazim po 11 s jazykem na veste. Vytchazka to nebyla spatna ale jen potvrdila to ze vic jak 2-3dny bych si tu moc neumel predstavit. Vsechno nove nebo ve stavbe, mimo par mist, bez jakehokoliv kouzla.
Uz jen vyborny kureci spizek a par dalsich chodu a po pulnoci padam za vlast.....

Žádné komentáře: