sobota 26. dubna 2008

Den 81, Dogubayzit (1 620m)

Ahoj zdravim z mesta Dogubayzit, 30 kilaku od iranskych hranic. Podle vsech informaci to melo byt mesto plne ruznych zivlu, ale je to tu naprosto v pohode. Ziva hlavni trida plna restauraci a internetovych kavaren.
Rano jsme navstivili byvale hlavni mesto Armenie Ani. Docela zajimave misto plne porozpadlych kosteliku pres tisic let starych, lezici na soucasne hranici, takze okolo vojaci, strazni veze, plot kam az oko dohledne atd. /vıc az budu v CR/
Odpoledne jsme vyrazili z Karsu busem, pres tradicni plane ve vyskach pres dva tisce metru. V okoli kurdske vesnicky jak ve stredoveku ale se vsude prıtomnymi satelity. Nasledoval sjezd z nahorni plosiny v kraji podobnemu Ladakhu. V Igdiru (895m) jsme presedli na dalsi bus a cekalo nas poslednich 50 km okolo Araratu (5 137m). Je to gigant, ktery to tu vsechno strasne prevysuje, ale nevypada nejak tezce na slezeni. Bohuzel poslednı tri dny je sileny opar, tak to na poradne vyhledy moc neni a ke vsemu se na nej neda lizt jen tak na divoko. Nejaky typek nam uz nabizel trek za 300Euro coz za jednu horu urcite nedame.

Žádné komentáře: