neděle 20. dubna 2008

Den 75, David Gareja

Ahoj, vsechny zdravim z Gruzie. Jsme tu uz druhy den a pusobi to tu na nas, jestli to tak jde rici, vic evropsteji nez Azerbajdzan a i lidi jsou tu pohodovejsi, respektive se nas pokouseji obrat min, nez ty mezulani muslimsti.
Kupodivu se po vcerejsim testovani gruzinskeho vina a sledovani evropskeho sampionatu vzperacu v telce, probouzime docela brzo. Uz pred 8 vyrazime z hotelu a hned mavame na taxikarskou Volhu. Chlapikovi ukazujeme mistnimi klikihaky napsany text "marsutka David Gareja" (marsutka se zde rika dodavkam suplujicim busy a David Gareja je prastary klaster, pry docela nedostupny verejnou dopravou). Taxikar se nabrucene pta, kdo nam tam pripsal, ze se tam vyrazi od konecne metra, tak rikame v hotelu. Nasupene vybiha z auta a jde sprdnout tu nebozacku do recepce. Pry to metro co nam napsala jen a opacne strane mesta nez potrebujeme. Odvazi nas za 55Kc, na temer stejne misto, kam jsme vcera prijeli a odvadi k marsutce, ktera nas odveze do mesta Sagarejo, odkud si pry mame zase vzit taxik. Temer hned odjizdime a frcime skoro 45minut stejnou cestou, co jsme jeli vcera, jak potvrzuje mensi ropny pole, tak trochu pochybujeme, zda jedeme spravnym smerem. Na konecny, v Sagareju, se ridic marsutky nabizi ze nas tam odveze za 550Kc, pocka na nas az to prohlidneme a pak odveze zpet. To se nam zda dost hodne, tak na nej nereflektujeme a jdeme k taxikum, ktery samozrejme chteji to same. Pripadame si lehce nahrany, protoze to tu vypada na takovou past. Nakonec nam jeden ladovkar nabizi ze nas tam odveze za 440Kc, tak to bereme, jelikoz se tam chceme opravdu podivat. Jsme na ne asi moc velky dobraci, tak vzpominam na N, ktera by je asi trosku vic zperovala :-).
Frcime temer liduprazdnou krajinou s mensimi travou porostlymi hrebeny. Docela zajimava podivana. Uprostred cesty je vybydlene mesto, jak kdyby tu prosla valka. Dalsi kulisy do filmu po celosvetove katastrofe. Za chvili konci asfalt a frcime po sotoline. Ubihajici cas jizdy a zadna jina silnice nas utvrzuje v tom ze to asi zadny podfuk nebyl a penize pro mistra taxikare jsou adekvatni za vynalozenou namahu. Po hodine cesty jsme u kopecku s malym hradkem, tak nam zastavuje a my to tam jdeme obhlidnout. Nahore nas prekvapi vojaci s kverama, pry jsme uz na hranici a na druhe strane je Azerbajdzan a ten pry fotit nemuzeme jen Gruzii :-) Chceme se snima vyfotit ale maji to taky zakazany......

2 komentáře:

Helena Sl. řekl(a)...

Peto, vypada to, ze blahe casy nizkych cen a dobreho servisu, ktere jsi prozival v poslednich mesicich, do Azerbajdzanu a Gruzie jeste nedorazily. Ty si jiste najdes neco prijemneho!

Unknown řekl(a)...

zda sa ze je to celkom kovbojka, tak nech dobra nalada vydrzi :)