pátek 17. prosince 2010

D131 - Cesta do Valdivie I.

Prvni odpocinkovy den skoro po trech tydnech je tady :-) asi se obcas vyplati kdyz bus nejede jak bysme chteli. Hrabu se s postele ne pred 7 jak obvykle ale az po 9, pozvolna balim a premyslim co tu jeste budu podnikat do te ctvrte odpoledni - nakonec se jdu podivat smer indianova hlava coz je skala nad rekou kousicek od mista kde bydlim - S trochou predstavovitosti to tak fakt vypada. Na druhe strane kanonu je kopec s anetenama tak vyrazim posilnici tim smerem, nemusela by to byt spatna vyhlidka, ale nakonec se me zda ze silnice vede nejak do nikam a vsude zas ohrady, tak to asi po 2kilackach otacim a jdu zpatky na dokoupit jeste nejaky zasoby do busu a pak na net trosku ten cas prozevlovat. Pocasi aprilovy,chvili slunicko chvili spadne par vlocek - divnej ¨konec cervna¨:-)
Po treti uz razim na busak a musim se zase smat tomu ze vcera nic mojim smerem nejelo a dnes ve stejny cas na stejne misto jedou dve spolecnosti. Bus je presne na pul obsazeny takze mam dvojsedadlakzacoz sem rad. Vyjizdime na cas a bus mam i panel s rychlosti abycestujici videli zda ridic nejede vic jak 100 tak se tesim ze konecne uvidim jak to vecer pali ale jako vzdy ho ridici stejne pochvili deaktivuji.
Hodinku jedeme na hranici, dle mapy na min pouzivany hranicni prechod a krajinka v odpoeldnim svetle vypada moc pekne. Cim vic se blizime Argentyne tak se to vic splostuje a zaltiplanuje. Tentokrat i u Chilanu cekame 45minut, nejak me to prejizdeni hranic prestava bavit a to me to zitra rano ceka na novo. Navic pak zacina sotolina a dva tupci v argentynsky celnici kteri to klepaji do pocitace neuveritelne dlouho. Celou dobu se me zda ze jeden zaucuje druheho ale nakonec se to prohodi, tak nevim. Pisou si narodnost checoslovaco pri vystupu tak sem rad ze to jejich systemu nevadi kdyz sem vstupoval pouze jako checo :-).
Konecne jedeme, celkvoe zase dve hodiny na oboustranacha to jsme tu jediny. Nechapu jak by to tu vypadalo kdyby tu byl nejaky provoz. Jedeme po sotolince jako sneci, 120kilaku na asfalt delame za 4hodiny tak sem fakt zvedavej jak to pres noc dohonej. Jeste nez zapadne par lagunek s plamenaky a vyfasovanej sendvic od pohunka ktery dokonce cisti hadrem vsechny okna. V 11 se zatahujou zaclony a de se do hajan :-)

Žádné komentáře: