pondělí 13. prosince 2010

D127 - NP Glaciares - Miradory a cesta do Los Antigues

V noci je desna vichrice ze si rikam jestli to neodnese cely barak, ale uz je asi zvyklej a zustava stat na miste :-). Rano fuci stale desne ale pocasi zase krasny slunecny. To je skoro az neuveritelny. Vyrazim na miradory pred mestem a na par mistech fakt bojuji s vichrem aby me to neodfouklo takze si to neuzivam tak jak bych si predstavoval. Vyhlidky jinak paradni, jak klasicky na Fitze tak i na druhou stranu na plane a na jezero Viedma....Dalo by se tu podniknout jeste spousta tur ale chci se podivat taky jeste jinam a hlavne si trosku odpocinout :-)
Spousta lidi resi na netu co je lepsi jestli Torres del Paine nebo Fitz Roy, ale oboje jsou hodne pekny a i docela jiny. Teda Fitz ma mnoho vyhod: neplati se vstup versus 15000P (600Kc), necha se vyrazet primo z mesta narozdil draha doprava z Natales, atd...proste je levnej.
Jeste par postrehu, V torres samy Nemci tady zas Izraleci, v torres trosku starobinec tady vetsina mladych
a uz sem v patagonii videl asi 4 obytny vozy z Nemecka - tak to je ideal na duchod :-)

Ve 12 vyrazime na cestu, s predstihem sem kupoval listky protoze sem se bal ze to bude nabuseny kdyz to jezdi jen 3x do tydne ale opak je pravdou jede nas jen 10, takze by se potvrdilo ze fakt sjizdim z toho hlavniho gringo okruhu :-) celych 90km je furt videt fitz tak si muzu hlavu ukroutit...pak uz najizdime na legendarni carreteru40 a za chvili zacina sotolinka, tak se ptam druhyho ridice na jak dlouho tak me trosku uzemnuje ze na dalsich 300km..:-) jedeme silenou pustinou kde fakt nic neni, nazvy v mape jako Meseta del Muerte hovori za vse, dokonce na chvili mizi i plutky estancii....Jen obcas vykoukne andsky hreben a pak sem tam nejaka laguna...ale je videt ze se usilovne maka na asfaltu takze za par let to bude uz trosku rychlejsi presun - prvni vesnicka kde je vic jak 10 baraku a pumpa je snad po 400km, takze tady nakupujeme zasoby. Provoz veskery zadny. Clovek ma predstavu o patosce jen ty hory, jezera a ledovce ale v podstate 90procent je neskutecna pustina. Po 11 hodinach, o hodku drive jupi :-) prijizdime do Los Antigues, coz se jevi jako supr dira v topolove oaze. Nakonec nas vezou az do sprateleneho hostelu kousek od hranice tak uz tuzustavame i kdyz je to super pajzlik a kdybych nesetril s baterkou tak vyfotim luxusni umyvarky :-) jako tradicne padam za vlast a slibuju si e si konecne zitra dam nejaky relax den

Žádné komentáře: