pondělí 6. prosince 2010

D120 - Puerto Natales

Rano v klidku dochazim na 9 na bus a na cas vyrazime smer 250km vzdalene Puerto Natales. Zase je krasne, proste tradicni pocasi, kdyz me ceka jizda busem :-). Cesta utika docela rychle ale neni moc na co koukat, vsude jen nedozirna pampa. Obcas jsou k videni pstrosove teda - jsou mensi nez ty africky ale zas jich je vice. Teprve cca 100km pred Natales se zacinaji na obzoru ukazovat hory a po okoli sou oslehane stromky s lisejnikem. Provoz temer nulovy a temer nestavime tak uz za 3,5h sjizdime z kopecku do Natalesu, ktery je pekne polozene v zatoce posledni nadeje a na obzoru jsou vsude kopecky. Hned u busu me odchytava pani ze me odveze do sveho hostelu jen za 7tis pesos, coz je na mistni pomery super - akorat jsou dve veci podezrely - jmenuje se mirador a pani nijak na mou otazku zda je dalko neodpovida :-) no neni to tak hrozny ale v centru fakt neni :-)
Je stale krasne i kdyz fakt neuveritelne fuci, jak ty lidi v tom muzou zit. Zatim z mestecek ktere jsem tu navstivil se me tu libi nejvic, pekne drevene domecky s vlnitym plechem ale v podstate je to strasna dira kde neni po par hodinach uz co delat a halvne kam vyrazet na turky. V pristavu akorat kotvi navimag a vyrazi vecer na cestu do Puerta Montt, na chvili me to natukne, protoze je to fakt nahoda ze tu akorat je - ale vubec se me to nehodi do planu tak na nej pecu, mozna by me to stejne nudilo byt 4dny na lodi i kdyz zase porad koukat na chilske fjordy a ledovce by asi stalo zato :-)
Kupuju mapu na torres a i nejaky zasoby v supermercadu a tak nejak uz relaxuju a chystam se na zitrejsi vyraz do hor - ted me zacina prave to na co jsem se sem nejvic tesil: torres, petito moreno, fitz roy...akorat se trosku bojim pocasi, sice je na planich krasne ale v horach je jeste spousta snehu a je to divocina s tim vetrem posledni dny...

Žádné komentáře: