středa 18. srpna 2010

D52 - Varanasi a cekani na cestu do Agry

Rano mame budicek uz v 5:30 aby sme stihli svitani nad Gangou, ale i tak jdeme pozde. Musime se skoro za bricho popadat kdyz vidime to divadlo - prazdne ghaty kolem kterych krouzi desitky lodi obsypanych turisty....jdeme na main ghat kde to vzdy zije nejvic a tam uz je na co koukat ale i tak nesdilim pocit s vetsinou cestopisu ze varanasi je uzasny, mysticky atd...neni to spatny ale ze by to bylo az zas tak uzasny to se me taky nezda, proste se jdou indove vykoupat do reky a maji to jako svatost.......
po tohle narocne prochazce jdeme zazevlovat na pokoj a pak nas ceka to nejdulezitejsi najit bankomat ktery by nam vydal penize - vcerejsi ATM Punjabi bank nebyl nejstastnejsi...nakonec se dari takze tu nezustaneme na veky :-)
Posledni prochazka vede znovu na ghat kde preci jen objednavame plavbu boatem, mame soukromou veslici a pan ma opravdu co delat aby zdolal proud Gangy. Plujeme ke spalovacimu ghatu kde z jednoho ohne kouka zachovala nozka ktera se uz asi nestihne spa;it. Celkove je plavba docela pohodova a i kdyz je to asi nej komerce ve Varanasi tak to docela stoji za to. Nejlepsi je ale hlaska majitelu clunu "is very good time for boat" a tu rikaji v jakukoliv denni dobu.
"Vrcholem" navstevy je vsak poslednich 50 pesich metru u Gangy, kdy vidime plout ve vode zachovalou mrtvolu. Dost nepekny pohled, ale mistni se tim vubec nevzrusuji a jen turisti foti. U nas by se asi rozjela docela velka masinerie, tady je v klidu nechaji plout dal po proudu.
Jen co prijdeme na hotel zacina sileny chvat, fajkari kteri nam tvrdili ze listky na vecerni vlak sou na ceste maji najednou spoj ktery jede uz 30 minut - to se snad neda stihnout. povolavaji sileneho ridice tuk tuku ktery prokazal ceu se rika v realite rychle a zbesile. Dorazime na cas a pak jak splasene muly behame po nadrazi kde nei ani jedn nadrazak a nikdo nam neni schopny rici odkud to jede. po 15 minutach rezignujeme splaveny jak kone a jdeme do nejke turist office ktera je nabusena dalsimi zmatenymi turisti. Potesi nas novina ze ten nas vlak ma hodinu zpozdeni a prijede az v 17:30, casem prichazeji dalsi hlaseni rozhasem s cim dal pozdejsim prijezdem naseho "expresu". dalsi turisti uz dochazeji pekne mokry protoze venku radi podvecerni monzumovy destik. Pozvolna se zatopuje i hala a pohunci s kostaty se ji neuspesne pokouseji vyhnat zase ven. Ve 20 se zavira kancelar a my jsme vykazany na peron. Sledujeme tedy alespon zivot a ja pomalu odskrtavam zvirata co se tu po perone honi: psi, bejckove /ty delaji nejvetsi neplechu, jedn vbiha i mezi spici lidi na zemi a jednomu dedovi malem proslapne hlavu/, potkani, svaby, velke mnohonozky, opice...proste takovej indickej zverinec...sme nadseny kdyz v 23:00 ohlasi prijezd vlaku na 23:30 a pak postupne rezignujeme kdyz rozhlas ztichne a vubec nic se nedeje....

Žádné komentáře: