středa 22. srpna 2007

Markha trek den2. - Chuckskirmo (4 150m)

Kemp Chuckskirmo je docela velký. Jsou tu dokonce dva tea tenty a docela hodně plácků pro stan. Je to logický. Výpravy co jdou přes sedlo Kongmaru la, zde nocují a poslední den je čeká jen pohodový sestup do Sumda. Je takticky položený, akorát na kraji soutěsky, kudy vede naše cesta dál. Nad námi se tyčí zubatý masív, na který jsme ráno koukali z Chogda. Dneska jsme tedy moc neušli, asi jen 5km. Původně jsme měli spát až kdesi nad soutěskou. Nedá se však nic dělat, trekování v takových výškách přináší i nenadálé slabosti.
Objednávám si za pakatel čaj s mlíkem, jak je tu zvykem a pak se dávám do řeči s dvojičkou horolezců, co se dala dohromady až při zdolávání Stok Kangri a teď mají společně namířeno na Kang Yatze. Polák s dvěmi cepíny vypadá opravdu divoce. Vypráví jak normální cesta na Stoka je nudná, bez ledu, ale on se drápal přes nějaký ledovcový vodopád v 70 stupňovém svahu. Druhý je Izraelec. Prý mu není vůbec dobře a tak zde má taky pro dnešek konečnou. Zpráva o lehkosti cesty na Stoka mě docela potěšila.
Po postavení stanu jde Ivan odpočívat, má dost. Já obcházím okolí a pak si taky dávám malý šlofík. Ve stanu je docela pekelné vedro. Po asi dvou hodinkách se chystáme na obhlídku okolí. Mezitím dorazila karavana obtěžkaných oslíků. Zjišťujeme, že takových bláznů jako jsme my, co si nosí veškerou výbavu sami, je asi jen 10%. Zbytek používá podporu místních průvodců. Zmožený Ivan se hned zasnil, jaká by to byla krása mít místo těžkého vaku jen lehoučký batůžek :-)).

Žádné komentáře: