středa 26. ledna 2011

D171 - Buenos Aires

Rano jsou k videni cedule na Buenos s jeste vic jak 200kilacky tak to fakt nakonec bude tech avizovanych 14hodin jizdy. Stavime v nejakym pajzliku, kde je pry snidane od spoelcnosti gratis, coz je fajn. Pak uz jen jizda takovou anonymni krajinou v rovinach kolem Buenos se zastavkou v Lujanu - coz je pry nejvic posvatny mesto v cele Argentyne. Zajimavosti je docela velka katedrala, ktera je hned kousek od busaku takze takovy mensi vyhlidkovy bonus k jizde.

Pak uz se prodirame kilometry betonovou jungli, vetsinou ve vysi druhych pater baraku. Nakonec se ukazuje ze ten nas prijezd okolo pul11 je docela dobry, protoze uz nejsou zadny zacpy a na Retiro tentorkat prijizdime na cas a v klidku. Sem rad ze sem si uz s predstihem zaridil ubytko a jdu na jisto. Na to ze jsem to vybiral aby to bylo co nejbliz k autobusaku, tak se to s krosnou pekne daleko. Po ubytovani vyrazim na prvni. Nejdriv mirim do pristavu, do terminalu buqebusu koupit listky na zitrejsi vylet do urugvaye. Tentokrat je tu naprosty klidek, ne jak chaos pred lety - mozna zase dobra denni doba - a kupuju to naprosto v pohode. Kvuliva usetreni beru nejlevnejsi jizdenky na courak co jede tech 50km pres La Platu 3hodiny. Dal prochazim asi nej cast Buenos - opravene doky. Je to tu moc pekny. Odtud jdu az do ¨lehce¨nebezpecne Bocy - podivat se do ulicky Caminito. Je to tu fotogenicky ale jinak to je takovy trosku umely fejcik pro turisty, kterych je tu asi milion. Teda vsichnio busem, peso jich tu moc neni. Fotbalovy stanek Bocy Juniors je taky nejaky osirely - asi maji taky letni prestavku. Pak uz zpet pres San Telmo zpatky do centra. Uz jsem docela utaplej ale vecer jeste vyrazim projit pesi zony a podivat se po nejakym snez co snis :-) nachazim jeden super, s obrovskym vyberem a na cesky pomery fakt levnym. Sem tu dokud me krece v zaludku nevyprovodi pryc :-)))
Vecer je prisernej, jednak se s tim plnym mechem uplne samo o sobe nespi navic je na cimre neskutecny vedro ktery prekonava snad i indicke paraky + tady nejak nefunguje vetrak. Jako tresnickou na dortu je kolumbijec co ob dvacet minut az do pozdniho rano chodi neco strachat a svitit na cimru. Takze ani ctverak me nezachranuje :-)

Žádné komentáře: