sobota 22. ledna 2011

D167 - Cesta do Santiaga

Rano me popruhy od krosny pripomenou ze ramena a i jine casti tela dostaly vic slunecniho zareni nez je zahodno. V podstate sem asi nejvic spalenej z cele teto cesty. Ale co na busak to mam jen 5minut, tak to snad preziju :-). Ze Sereny odjizdi jeden nabuseny bus za druhym smer Santiago, jen to moje Flota Barrios je naprosto prazdna. Kazdopadne bus ma vsechny kola tak je to v poho - alespon je vic mista.Prvni zastavka je hned kousek vedle v soumesti Coiqumbo, kam se me vcera po te nekonecne plazi ani nepodarilo dojit. U chodniku nas stopuji nejake babky v poctu asi 17, tak ma pohunek radost ze to trosku zaplni, ale po par km je zase vykladame u nejakeho asi drazsiho vip letoviska.
Sem zvedavej co bude za vyber filmu a je to znovu ten brutalni ze salvadorske valky, ktery nas tenkrat zaujal. Tentokrat zachytavam i nazev tak se muzu podelit: jmenuje se to Voces Inocentes a urcite stoji za shlednuti. Pak se promitaji dalsi a dalsi blbosti. Venku klasicky mlha, ktera se trha az po 11. Ocekavane pribyva vegetace a okolo silnice pak i prodejci syru, melounu. V podstate celou cestu jedeme po dalnici a mame i jeden pekny tunel.
Po 6,5 hodinach jsme konecne v Santiagu. Nestojime na pro me znamym terminalu alameda ale na nejakym San Borja, ktery je ale nastesti jen pul kilaku vedle. Je tu hrozny vedro a docela davy. Na alamede si hned kupuju lstek do Mendozy na pondeli. Skoro posledni listek. Pak uz se vydavam na strastiplnou pout hledani noclehu. Uz presne nevim kde sme spali posledne tak jdu pokus omyl ale skoro nic tu neni. Koncne nachazim 3 hotylky vedle sebe. Ale ruzove pokojicky a trosku podivnejsi personal hovori sam za sebe. Navic nabizeji pokoj jen na 3hodiny, coz neni uplne idealni, kdyz tu chci stravit dve noci. Tak s ptam na moznost prespani pres celou noc. Tak dlouho premysleji ze i tohle je pry mozne ale check out je v 1rano :-)). Nakonec nejaky bordel papa ktery je pry z italie me navadi na hostal ktery je ale prelidnen tak uz pomalu ztracim nadeji, ale nakonc preci jen nachazim dormik za rozumnou cenu. Musim to splachnout litrovym lahvacem, tuhle anabazi nez se vydam na podvecerni poklidnou prochazku po meste.

Žádné komentáře: