pátek 25. března 2011

D219 - Cesta do Canberry

Prilitame do Aucklandu, kde je mega hnusne, tak jsme radi ze tu stravime jen dve hodinky nez nam leti spoj do Sydney. Stewardi jsou zase vyslouzily vlci, jak uz je u newzealand air zvykem. Do Sydney prilitame po 3,5 hodinach za krasneho pocasi a jelikoz nemame povoleni k pristani tak si delame jeste vyletni kolecko, ktere je dost pekne. Uz to tu zname tak bezime rovnou na ten nekrestansky vlak ale samo ze tam musel nekde skocit nejaky magor do koleji tak to nejede ale nastesti se necha jet alternativni cestou. Na nadrazi central chvili hledame autobusak ale nakonec se dari a navic nam expresni bus jede uz za dvacet minut. Co nas trosku neprijemne prekvapi ze ma zastavku i na letisti takze kdyby sme to vedeli mohl bysme jet rovnou odtama.
Ceka nas skoro 300km a bus to ma stihnout za 3,5hodky coz zni az skoro neskutecne, ale po celou cestu je 4pruh tak to odsejpa, Krajina se docela meni od lesu v piskovcovych skalach po pastviny s eukalypty a na obr plan s jezerema kopci v pozadi. Atrakci je punjabec ktery sedi v ulcice ale furt foti asi udela 100 fotek prvazne s hlavami lidi kolem neho. Neodolal sem a vyfotil sem ho, tak tu jednou bude jako bonus. Na chvili i vytuhavam protoze sem z toho presunu z Rarotongy pekne stahanej.
V Canberre jsme na cas ale dost nas prekvapi kdyz nas vytypovany hotylek uz neexistuje jak se pak ukaze neni jediny. Nakonc nachazime YHA hostel, ktery je peken drahej a maji misto jen na 8maku. Celkove to tu neni moc symapticky. Vyrazime na odpoledni prochazku a Canberra na prvni pohled vypada tak trochu jako vesnice :-)) V malem centru to docela zije, hlavne asi kvuli patku - vsichni sedi na pivecku.
puvodne sme mysleli ze zajedeme jeste do snowies zdolat nej horu australie ale asi to nestihame tak se nejspis pozitri vratime zpet do Sydney a budeme se motat tam protoze australie je batuzkarsky tak trosku neuchopitelna - chtelo by to auto a alespon dva mesice a vice casu....
Jdeme k valecnemu pamatniku ktery je docela zajiamvy ale vnitrni expozice uz nevidime protoze je zaviracka. Nachazime i obr nakupak s aldi prodejnou kde je nejlevnejsi vinko na nasi ceste - poprve se dostavame pod 50kc na sedmicku. L pak uz odpada. Ja to jeste chvili prochazim ale samovolne se me zaviraji oci tak pred devatou sem uz taky na luzku

Žádné komentáře: