čtvrtek 10. března 2011

D203 - Let na Fiji

Rano nas ceka pekne hostelove prekvapeni kdyz na chodbe lezi nejaky kudrnac jen v trenkach - asi vcera trosku nejakou akci pretahl a uz se nedobouchal :-) Jeste pred checkoutem vyrazime na obhlidku okoli kde by mela jet linka350 na airport protoze tim predrazenym vlackem uz nechcem. nic vsak nenachazime a navic nam mistni tvrdi ze odtud nic na letiste nejezdi. tak to museli asi pred nedavnem zrusit ci co. Tak to zkusime taxikem. Chlap me tvrdi ze nas tam hodi za cca 20AUD dle dopravy, coz se nam zda lepsi nez vlacek za 30AUD pro dva...skutecnost je vsak samo jina, chvili stojime v zacpe a pak dedek na kazde cervene rozhazuje rukama jako ze mame smulu ale taxametr bezi na plny obratky, takze nakonec sme na letisti za 45..si rikam ze kdyby byla opravdova zacpa tak bysme asi museli vzit roha protoze za cekani si tu uctujou strasny sazby.

Letime s Air Pacific, coz jsou fijinske aerolinky, takze nas vitaji ve svych habitech s kytickama za usima a vsichni naprosto vysmaty. Letime v obr boeingu kterej neni rozhodne plnej. Obsluhuje nas steward jmenem Paula :-) ale nosi hodne vinka a pivka tak sem spokojenej. Lucka se uci a ja popijim, dobre se si to rozdelili.

Pristavame uz za tmy a za deste, coz neni tak optimisticky ale pocitali sme ze pres noc tu bude prset tak nas to zas az tak nevzrusuje. Vitaji nas tady zpevem a hrou na kytaru a pozdravy bula ktery adi taky nikdy nezapomeneme. Na letisti beru letacek levneho hostelu v downtownu a za slusne penize i taxik do centra. Hostelu sefuje punjabec takze samo nam hned rekne ze letacek na letisti neplati ze akorat tiskne novy drazsi :-) ale zas nam nabizi hodne peknou mistnost takze v poho. Pak jeste absolvujeme obrad s pitim kavy (ne kafe ale vyluh s nejakeho mistniho korenu, ktery neni moc lahodny) a domlouvame pobyt na ostruvku malolo, v podstate sme sem jeli s predstavou ze tam chceme ale nejak sme zas az tak neresili jak tam domluvime ubytko. Nakonec bereme od nej paket na 4noci s plnou penzi a dopravou za cenu nizsi nez je v LP - v postate za cenu dormitoru mame apartman na plazi. Sme radi ze sme vse domluvili v poho a libi se nam tu uz po par chvilkach, proste cestovatelsky zajimavejsi nez lehce sterilni predchozi zeland

Žádné komentáře: