pátek 22. ledna 2010

Galle a Unawatuna

Rano vstavame zase brzo, chystame se podniknout trecik do historickeho mesta Galle. Nacrtek v lonelym bohuzel mate hned zpocatku - od chramu na konci plaze zadna cesta nevede, tak si ji musime najit samy o obr kus dal. Prvnim cilem je Peace Paoda na skalnim hrebenu, kterou pry zaplatil japonsky mnich - sem si rikal ze mnichove ziji v chudobe a oni maji cash na obr stavby. Pekna cesta i na tuk tuka z niceho nic se meni na prusek v jungli takze N lehce repta, ale pavuciny prorazim v predu ja..nastesti tu neni nejaky obr kus z ktereho bych mel lufta.
Pagoda je pekna skoro kopie te ktera truni u Lehu, ze by stejnej japonsky mnich? pak uz kracime hrebenovku chudou vesnickou oblasti ale vsichni stale pratelsky a krici hello...jsem asi nejvic uzdravenej v celym zivote...kdybych se nejak zameroval na foceni lidi tak tady je raj, vsichni se fakt moc ochotne nechaji cvakat.
Pod kopcem narazime na hlavni silnici kde uz stopujeme ashoka - tentokrat asi dve minuty cekani :-)
Pak uz prochazime stare mesto v Galle - holandska pevnost v unesco, docela fajn domky + peken opevneni, ale zas nic z ceho by se dvakrat jasalo - N je trosku rozladena protoze kupuju od dedka na hradbach suvenyry daleko levneji a prakticky bez smlouvani nez ona po dlouhem smlouvacim boji vcera na plazi :-)
Ted je akorat nejvetsi vyhen takze se trosku ukryvame, ale uz se zase tesim do vln :-)
Zitra prejedeme zase asi o 50km blize ke Colombu do dalsiho letoviska Hikkaduwa, tam bude asi nejrusneji. Dost premyslime jestli se na colombo nevykasleme, no jeste uvidime...kazdopadne ve stinu je tu stale 30stupnu a na slunicku mezi 45-50 coz na prohlidku pamatek fakt moc neni :-)

Žádné komentáře: