pátek 15. ledna 2010

Badulla a Ella

Trosku jsme zmenili plany, puvodne jsme chteli jet na Hortonske plane a pak na Adams peak, ale oboje dvoje jsme nakonec skrecli. Jak je na Lance levny jidlo, ubytko, doprava busem, tak vstupy jsou fakt masny a treba dat za vystup na skalu Sygirie kde bylo vlastne jen par maleb vic jak 500kc celkem dost. Hortonsky plane jsou navic z ruky, takze bysme museli jet jeste taxikem atd...
Proste jsme rano sli na busak se podivat po expres busech. Ty kupodivu do Badulle nejezdi i kdyz je to na jedny hlavni silnici ale jen ashoci a jeste s prestupem. No co se da delat frcime Ashokem, ktery ma opravdu co delat. Jak me svou kvalitou sri lanske silnice prekvapili /i kdyz se v cestopisech pise ze jsou strasny/ tak 1.tridka A5 je presne takova ta drsna silnicka z minuleho stoleti. Uzoucka, kroutici se nad udolimi atd. Navic se akorat rozsiruje tak je tu spousta workingu. Kazdopadne prvnich 25km davame za hodinu a pul - proc tu nemam kolo? :-] ani si nestacime protahnout ztuhle nohy a uz nam vyjizdi prestup. Dalsich 25km a zase hodinka a pul. Krajinka ale paradni.
V Badulle jdeme s krosnama asi 800m na vlakac, ale vlak akorat ujel a dalsi pojede az v 6 kdy uz tu je tma, tak to nema cenu, chteli jsme jim jet hlavne pro pekne vyhledy.
Jedeme tedy alespon na vylet za mesto k 62m vysokemu vodopadu, vede k nemu fajn cesta jungli, ale dobrodruzny pocit to zas az tak nei protoze kazdych 30 metru je stanek s obcerstvenim. je to hlavne atrakce pro mistni. Vodopad je moc pekny.
Pak jeste chvil idebatujeme s nasim tuk tukarem a vysvetluje nam proc je Wilpatu zavreny. Uchilili se tam totiz posledni zbytky porazenych tamilu.
Uz dnes naposledy jedeme ashokem do Elly. Nejak si me oblibuje prodavac lsitku protoze furt hazi hovory, ale neni mu vubec rozumet furt cumla betel a vydava zvuky jak nejakej mental.
Ella je pohodova, ale turisticka vesnicka.
Zitra tu podnikneme celodenni turu a pak uz pomalu budeme smerovat k mori...odpocinek je uz potreba..

Žádné komentáře: