úterý 3. února 2009

NP Canaima

Ahoj tak vas vsechny zdravim z rozpalene Venezuely. Uz jsme se vsichni stihli docela spalit. Dneska i ve stinu bylo 34 stupinku. Pred par hodinami jsme prileteli z NP Canaima a chystame se na nocni prejezd k brazilskym hranicim pod horu Roraimu.

Po 22 hodinach presunu z Prahy konecne stojime zase v Jizni Americe. Na letisti v Caracasu jsme dlouho resili vekslaky a nakonec u nich i vymenili nejaky ty dolary protoze meli 2,5x lepsi kurz nez v bance :-) Hugo tu drzi docela imaginarni kurz. Penize byli nastesti prave. Caracasem jsme projizdeli uz za tmy a je to dalsi z mest kde asi neradno se motat vecer po ulicich. Stihli jsme nocni autobus a prejeli o 540km na jih do mesta Ciudad Bolivar u mohutneho toku Orinoka. Kde jsme koupili tri denni vylet do canaimy. Byla to strasna palka 290USD na osobu takze skora tretina naseho rozpoctu, ale i tak se to vyplatilo. Jen my ctyri jsme vravorali vzduchem v male cesne. Pod nami vypalena savana, pak jezera s ostrovy a nakonec destny prales. Prilet do Canaimy byl uchvatny spousta vodopadu steka do pekne laguny. Ziji zde jen indiani a jsou vsechny pratelsky. Zijou si zde jednoduse ale spokojene. Hodinku jsme se palili na slunci u laguny a koupali, takze i spalili. Pak jsme odpolko chodili kolem vodopadu a i za nim coz bylo super. Druhy den nas cekala 4 hodinova plavba ke stolovym horam. Projizdeli jsme docela drsny pereje a kochali se nadhernou prirodou. Usidlili jsme s basecampu v pralese a odpolko vyrazili k Salto Angelovi, skoro km vysokemu vodopadu. Nadherny div prirody. Kopaili jsme se v jezirku pod nim. Vseho vsudy tu bylo dnes 21 turistu, coz je dost malo na to, ze je to nejvetsi div zeme. Vecer jsme spali v hamakach, coz bylo dost zvlastni poprve. Byl slejvak, ale rano zase azuro a krasny vychod slunce. Dneska plavba zpet a letecky navrat do Bolivaru. Canaima je opravdu uzasna cast sveta a patri mezi nej mista, ktere jsem zatim navstivil.
V Bolviaru jsme okoukli Orinoko a male historicke centrum.
Vtipnejsi historky z nataceni nestiham psat tak ty az pozdeji :-) zitra vyrazime na 4denni trek na stolovou horu tak dalsi zprava az pozdeji. Trosku se jen obavame prvniho dne, pres 20km savanou prakticky bez stinu. Jestli bude zitra jak dnes tak to bude o dost silny moralce. Tak ahoj. Za chvili vyrazime na 600km dlouho streku na jih

3 komentáře:

Helena Sl. řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Helena Sl. řekl(a)...

Uz jsem cekala, kdy se ozves z nove destinace. Zazitky vypadaji napinave, drzim palce, at se ti vse dari. Helena

Unknown řekl(a)...

Som rad ze sa Vam dari, cakame na dalsie spravy :) z HUGOlandu :)